Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Top 20 ēdienu receptes

Zivju filejas sadala porciju gabalos. Pergamenta papīru sagriež tā, lai zivju gabaliņus tajā varētu labi ietīt, pārziež ar augu eļļu,
1. Dzērvenes izlasa, noskalo, saspaida, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Tad šķidrumu izkāš, pievieno cukuru, uzvāra. Pēc tam pieliek
Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla, vāra mīkstu, atdzesē un sagriež šķēlēs. Baltmaizes šķēlīti pārziež ar sviestu un pārliek mēli.
Pārējos kartupeļus un olas smalki sakapā vai sarīvē skaidās. Sīpolus sasmalcina un taukvielās sacep. Ugunsdrošā stikla veidni ietauko, izkaisa ar
Cukuru savāra ar ūdeni šķidrā sīrupā, piejauc zemeņu sulu, un kad šķidrums atdzisis, iepilda saldējamā bundžā.
Smadzenes sālsūdenī apvāra, atdala plēvi, sadala kubveida gabaliņos un pārkaisa sāli, pētersīļu zaļumus. Vārītu šķiņķi un vārītus kartupeļus sagriež kubveida
Notīrītam un nomazgātam zaķim novelk visas ādas, apkaisa to mazliet ar sāli un cepj kādu stundu krāsnī ar 100 g
Aukstas olas pārvelk ar ravigotmērci, izgrezno ar zaļām lapiņām un trifeļu šķēlītēm, apvāpē ar stindzeni un sa kārto uz maizes
Notīrītas zemenes noskalo ūdenī un pēc tam izberž caur sietiņu. Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina.
Gatavus bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež gareniskā virzienā puspirksta biezās šķēlītēs, iepriekš izgriežot serdes daļu. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina
Sivēna gaļas sānu gabalu ar gaļas āmuriņu izdauza un pārkaisa ar sāli. Teļa gaļu samaļ gaļas mašīnā divas reizes, pieliek
Pagatavo stipru kafiju, garšai pievienojot nedaudz kanēļa. Pasniedz ar citronu.
Plūmēm uzlej vārošu ūdeni, 3-5 minn patur, liek uz sieta notecēties, novelk ādiņu, pāgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus.Plūmes sakārto
Cieti novārītām olām noloba caumalu, pārgriež gareniski uz pusēm, sakārto uz šķīvja un pārlej skābu krējumu, kam pievienotas sinepes, cukurs,
Litra burkas piepildīšanai. Gurķus šķiro pēc lieluma, krāsas un formas. Gurķus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un ļauj nožūt. Sagatavo svaigus, tikko
Notīrītus, bet nevārītus bietes un burkānus rīvē uz vidējās rīves. Mazā trauciņā pārmaisa etiķi, citronu sulu, eļļu un sāli. Ņem salātu trauku
Ziedu kāpostus novāra, pievienojot sāli, notecina, adzesē, sadala sīkās daļiņās vai sakapa, sajauc ar majonēzi vai krējumu, sakapātam dillēm. Visu
Skābēšanai lieto skaistas, lielas, gatavas ogas. Brūklenes pārlasa, noskalo aukstā ūdenī, notecina uz sieta, ievieto piemērotā traukā (2—3 litru stikla burkā)
Iztīrītām zivīm atdala filejus, sadala porciju gabalos, tos pārslaka ar citronu sulu, liek ietaukotā ugunsdrošā stikla veidne, pārklāj ar ietaukotu
Kartupeļus notīra, sagriež šķēlēs, taukvielās apcep, tad ievieto sautējamā katlā, pievieno buljonu vai ūdeni un sautē. Baklažānus rūpīgi nomazgā, nogriež
Raugam pieliek tējkaroti cukura, izmaisa un silti uzraudzē. Sarīvētiem kartupeļiem nospiež daļu sulas pieliek sāli, miltus, olu dzeltenumus, cukuru un
Olas sakuļ ar izkausētu sviestu un sāli. Omlešu pannā uzkarsē sajauktus sviestu un taukus, pielej apmēram pusi olu kulteņa, un
Tomātus sagriež biezākās šķēlēs, ābolus plānākās šķēlītēs, salātus saplucina, zaļumus sasmalcina. Pirms pasniegšanas produktus samaisa, liek traukā, pārlej ar krējuma,
Šis konservu veids saimnieciski izdevīgs. Var izmantot lielus, pāraugušus, dzeltenus gurķus. Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež gareniski vienādās
Miltus izsijā un sajauc ar garšvielām. Uzvāra sviestu un medu un samaisa ar miltiem. Atšķaida potašu ūdenī(2 karotes) un piejauc
Līdaku notīra, iztīra iekšas, labi izmazgā, sagriež apmēram 2 pirkstu platos gabaliņos, sakārto formā, skābu krējumu, buljonu, kausētu sviestu, sarīvētu
Kartupeļus nomazgā, nomizo, noskalo, sagriež stienīšos, nosusina sausā, tīrā drānā, liek sakarsētos taukos un cep gaiši brūnus. Tad ar putu
Maizi sagriež šķēlēs un vienu pusi apcep brūnu sviestā. Berztu sieru samaisa ar pienu, krējumu un olu, ar biezeni biezā
Ar mizu vārītus kartupeļus notīra un sarīvē skaidās. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem, desas sagriež strēmelēs vai ripiņās. Pusi taukvielu
Sagrieztus rabarberus pārlej ar ūdeni, vāra, līdz sašķīduši, izberž caur sietiņu. Iegūtam biezenim pieliek cukuru, vaniļu, rupjos rudzu miltus un


Gadījuma recepte

Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes (rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas). Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes būtu
Gurķus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un sagriež strēmelītēs, Ābolus nomizo, atbrīvo no serdes un sagriež šķēlītēs. Burkānus un kolrābjus


Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
makaroni , pastētes , Aknas , ķirbj , dārzeņu ,
Šodien vārda dienas svin:
Eiženija, Ženija



Noderēs
Kartupeļu biezeni samaisa ar sakultām olām, lociņiem. Masu liek Ietaukotā veidnē, ar karoti vai glāzi iespiež padziļinājumus, tur ieliek uz
Ūdeni uzvāra, pievieno nomizotus, sagrieztus rabarberus, cukuru un vara mīkstus, pieliek atšķaidītu kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra, lej traukā, pārkaisa
Gaļai noņem taukus, plēves. Gaļu sagriež glītās šķēlēs, izdauza, apkaisa ar sāli, cep karstā sviestā abas puses viegli brūnas, noņem
Sivēna gaļas sānu gabalu ar gaļas āmuriņu izdauza un pārkaisa ar sāli. Teļa gaļu samaļ gaļas mašīnā divas reizes, pieliek
Siļķes dienu iepriekš iemērc pienā vai ūdenī, un kad tās nomēr-cētas, novelk ādu, izlasa asakas, un gaļu sakapā smalku, pēc
Sāgu savāra, mīkstu 1 l buljonā, tad pielej klāt karstu pārējo buljonu, sakuļ viruma bļodā olu dzeltenumus, un visu laiku
Pannā sakarsētās taukvielās ar karoti liek nelielas pankūkas un katrai cepšanas gaitā uzliek ripiņās sagrieztus cīsiņus. Pankūku apgriež uz otru

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO