TOP 30 receptes ēdienu receptes e-PavarGramata.lv

Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Top 20 ēdienu receptes

1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)
No maltas gaļas masas izveido ovālu šniceli 0,6-0,8 cm biezumā, apviļā sakultā olā, rīvmaizē un cep. Izceptās šniceles sakārto traukā,
Olas baltumu un dzeltenumu atdala un saputo, pievienojot daļu cukura. Tad no saputotā baltuma ar karoti atdala gabaliņus, liek verdošā
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.
Cāli sadala glītos gabaliņos un uzliek vārīties ar 4 l auksta ūdens. Kad putas nosmeltas, pieliek klāt sāli, pētersīļsakni, karoti
Zaķi nodīrā, iztīra iekšas, nomazgā, nogriež gurnus, plecus, no muguriņas noņem plēvi, ribas. Liek uz pannas sviestu, aplaistot cep krāsnī
Gatavus bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež gareniskā virzienā puspirksta biezās šķēlītēs, iepriekš izgriežot serdes daļu. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina
Notīrītas saknes sarīvē skaidiņās uz sakņu rīves, pārkaisa ar sāli un citronskābe, uzliek vāciņu un sakrata, kamēr no saknēm atdalās
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no
Litra burkas piepildīšanai. Gurķus šķiro pēc lieluma, krāsas un formas. Gurķus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un ļauj nožūt. Sagatavo svaigus, tikko
Ūdeni ar cukuru un garšvielām uzvāra, izkāš. Tad pievieno vīnu, uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina. Pēc tam lej traukos un
Ņem vidēja izmēra nepāraugušus kabačus. Nomazgātiem un nosusinātiem kabačiem nogriež galiņus, un sagriež apmēram 1,5 cm šķēlēs (šķēles var arī
Šo daudzumu var iepildīt 0,5 litru burkā. Svaigus zaļumus — pētersīļu, seleriju un diļļu lapas (vēlams arī baziliks un
Cepetim piemērotākais ir šķiņķis, muguras vai plecu gabals. Sagatavotu gaļu ieberzē ar sali un liek cepešpannā ar ādas pusi uz
Ceptu vai tvaikotu gaļu samaļ, sīpolu nomizo, smalki sagriež. sviestā apcep, pieliek gaļu, nedaudz sāls. piparus, atdzesē. Gatavu
100 g zemeņu, 20 g cukura, 1/2 olas baltuma, 1,5 g želatīna Zemenes noskalo, notecina, atdala kauslapiņas un saberž caur
Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Visus dārzeņus notīra un nomazgā aukstā ūdenī. Gurķus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, tāpat tomātus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz
Notīrītus sīpolus liek verdošā sāļā ūdenī un lēni vāra. Sīpoli nedrīkst izšķīst, zaudēt formu. Sīpolus ar putu karoti no ūdens
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos
Baziliks pieder pie lūpziežu dzimtas. Latvijā ļoti maz pazīstams garšaugs. Turpretim daudz audzē Bulgārijā, Gruzijā, Azerbaidžāņa u. c. Baziliks ir viengadīgs
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Rabarberus nomazgā, notīra, sagriež plānās ripiņās, saber bļodā pa kārtām ar cukuru, uzliek vieglu slogu 24 st, atstāj mierā, Otrā
Cietus, sarkanus tomātus nomazgā, noslauka un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Nepāraugušus gurķus nomazgā, nomizo un arī sagriež
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un tad līdz ar smalki saberztu šokolādi iekuļ verdošā pienā, kuļot tik ilgi uz uguns,
Speķi sagriež ne visai lielos četrkantainos gabaliņos un izkausē. Taukos uzcepj šķēlēs sagrieztus kartupeļus un sīpolus; beigās pie jauc speķa
Marinādei uz 3L burku 1,5 litri ūdens, 3 ēdamkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukurs, 3 ēdamkarotes etiķa esence Gurķus gatavo ar trīsreizēju
Ūdenī iemīca miltus, olu, sāli, un mīca, līdz mīkla gludena Mīklu izrullē ļoti plānā kārtā un ļauj tai 1/2 st.
Vārošā, nedzidrā liellopa buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, salmiņos sasmalcinātus pētersīļus, sīpolus un vāra pusmīkstus. Tad pievieno kubveida sagrieztus kartupeļus,
Notīrītus kāļus sarīvē skaidās, pievieno sasmalcinātus sīpolus, krējumu vai eļļu, sāli, cukuru.


Gadījuma recepte

Gaļu samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, sīpolu, sāļi, piparus. Samaļ, pielej buljonu pēc vajadzības, kausētu sviestu, skābu krējumu, izmaisa.
Kaltētas baravikas noskalo, pārlej ar remdenu ūdeniun uzbriedina, tajā pašā udenī novāra, tad nokāš. Baravikas atdzesē un sagriež strēmelītēs, novārijumu


Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
ķīselis , pastētes , pikantā , pankūkas , Nīlas ,
Šodien vārda dienas svin:
Linda, Janīna



Noderēs
Raugam pieliek tējkaroti cukura, izmaisa un silti uzraudzē. Sarīvētiem kartupeļiem nospiež daļu sulas pieliek sāli, miltus, olu dzeltenumus, cukuru un
Krējumam pievieno galda mārrutkus, sāli, cukuru un iz maisa. Mērci pasniedz pie zivīm vai dārzeņiem.
Ceptu zaķi sagriež gabaliņos, mīksti izvārītu mēli un baravikas sagriež šķēlītēs, pieliek garšvielas, nokāš, aukstas sagriež. Mērcei, kur zaķis cepies,
Burkānus nomazgā, nomizo, noskalo un sagriež gabaliņos. Katlā izkausē daļu no sviesta, ieliek sagatavotos burkānu gabaliņus, maisot apcep, pielej nedaudz
Teļa cepeti atdzesē un sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt iegarenos gabaliņos. Makaronus sālsūdenī novāra mīkstus, uz sietiņa
Līdaku nozvīņo, novelk ādu un izlasa asakas, gaļu divreiz samaļ. Klāt pieliek sviestu, ūdenī izmērcētu nospiestu baltmaizi, olas, sāli, piparus,
Tautā parasti zemo henomeli sauc par zemo Japānas cidoniju vai vienkārši par cidoniju. Henomelēm ir ļoti aromātiski augļi, tos ievāc

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO