Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Top 20 ēdienu receptes

Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no
Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes
Nomazgājam kāpostu, noņemam augšējās lapas, izgriežam serdeni (kacenu) un smalki sagriežam. Nomazgājam burkānus, nomizojam, un sarīvējam. Liekam visu traukā un
Marinēšanai var lietot tādas sēnes, kuras nav pāraugušas un ir cietas, jaunas un nekādā gadījumā nav tārpainas vai bojātas. Labākās
Gatavus bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež gareniskā virzienā puspirksta biezās šķēlītēs, iepriekš izgriežot serdes daļu. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina
Tomāti savā sulā ir viens no visvērtīgākajiem tomātu konservu veidiem. Vienāda lieluma sarkanus tomātus saliek marles maisiņā vai sietiņā un blanšē
Notīrītas sēnes sviestā pasautē, ievieto katlā, pielej verdošu ūdeni, pievieno taukos apceptus sīpolus un šķiņķa gabaliņus, visu nedaudz pavāra. Pirms
Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, novelk miziņu, izņem sēklotni, sagriež nelielos gabaliņos. Treknu siļķu filejas sagriež slīpos gabaliņos. Olīvas sagriež
Jaunas, svaigas skābeņu lapas, spinātus un dilles pārlasa, atlasa rupjos kātus, iedzeltenās lapas, labi nomazgā ūdenī. Tad uz sieta zaļumus
Marinēšanai izlasa vienāda lieluma un krāsas gurķus un tomātus. Tomāti jāņem vienas šķirnes vēl pilnīgi cieti, sarkani. Lai tomātiem karsējot
Kāpostu galvai noņem ārējās lapas un sagriež ar nazi sīkās, garās strēmelītēs vai saēvelē ar kāpostu ēveli. Pārkaisa ar sāli
Fileju samaļ gaļas mašīnā, samaisa ar sarīvētajiem kartupeļiem un sasmalcinātiem, taukvielās saceptiem sīpoliem, sāli un skābo krējumu, masu labi sastrādā,
Pienu ar sviestu un nedaudz sāls uzvāra, verdošā ieber izsijātus miltus, kuļ uz uguns, kamēr masa atlec no katliņa, atdzesē,
Cītīgi mazgājam baklažānus, griežam tos šķēlītēs apmēram pirksta biezumā, nesālot apcepam uz pannas ar augu eļļu līdz tie paliek brūngani.
Ar smalki sakapātu medījuma gaļu, dažām sardelēm, sviestā sutinātiem šampinjoniem, kaperiem, citrona miziņu, sviestu, dažām karotēm speķa viruma, divām karotēm
Visus dārzeņus notīra un nomazgā aukstā ūdenī. Gurķus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, tāpat tomātus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz
Ar šādu tomātu devu var piepildīt litra burku. Labas kvalitātes cietus, sarkanus tomātus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un sagriež apmēram
Ūdenī vai buljonā vāra noskalotus rīsus, kad tie pusmīksti, pievieno sagrieztus kartupeļus, sāli. Izvārītos rīsus un kartupeļus sastrādā ar mikseri
Konservēšanā lieto tikai sulīgos rabarberu kātus, bet lapas konservēšanai nelieto vispār. Rabarberus konservēšanai, kā ari svaigā veidā lieto līdz vasaras
Gaļu nomazgā, iemērc pienā, patur 2 dienas, iespeķo, apkaisa ar sāli, bieži aplaistot cep krāsnī, pieber kadiķu ogas. Gatavam izņem
Litra burkas piepildīšanai. Gurķus šķiro pēc lieluma, krāsas un formas. Gurķus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un ļauj nožūt. Sagatavo svaigus, tikko
Veselus, maza izmēra, cietus, sarkanus tomātus nomazgā un sapilda burkās, liekot pa starpām sasmalcinātus garšaugus. 1l burkā var iepildīt 500
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus ar cukuru saputo. Kad masa kļūst gaiša , putaina, cukurs izkusis, pievieno uz rīves
Saputotam sviestam pieliek olas, miltus, sāli, un 1/2 st. kuļ. Ar karoti ielaiž mazas klimpas verdošā buljonā, un ļauj 3
Burkānus, selerijas, pētersīļus nomazgā, notīra, noskalo un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves skaidiņās. Skābās šķirnes ābolus nomazgā, izdur serdi, nomizo
Baravikas nomazgā, notīra. Mazākās sēnītes var marinēt veselas, lielākās griež sev tīkamos gabaliņos. Sagatavotās sēnes liek katlā un aplej ar
Izvāra teļa gaļas buljonu un no mīkstās teļa gaļas pagatavo frikadeles. Kad gaļa izvārījusies, buljonu nokāš, pieliek frikadeles un vāra,
Zandartu nozvīņo, iztīra iekšas, kārtīgi izmazgā, sašņorē, piesien pie zivju sieta. Verdošam ūdenim pieliek garšvielas piparus, lauru lapu, sīpolu, sāli,
Nodīrātu un izasakotu zandartu sadala 2 vienādās daļās, vienu sagriež šķēlēs un, viegli iesāla, bet otru samaļ un ar visām
Izlasītas avenes sakārto uz stikla plātes un aplej ar sīrupu un īsi pirms pasniegšanas aplej ar 1/4 L svaiga krējuma.


Gadījuma recepte

Jēlu vistu krūšgaļu divreiz izlaiž caur maltuvi, piejauc sviestu, un šo biezeni sagrūž piestiņā. Pieliek olas, sāli, ūdenī atmiekšķētus un
Teļa nieres pārgriež gareniski uz pusēm un etiķa ūdenī (uz 1l ūdens ņem 1 ēdamkaroti etiķa) mērcē 20 - 30


Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
limonāde , dārzeņu , sviests , Salatu , kartupelu biezeni ,
Šodien vārda dienas svin:
Gaisma, Auseklis



Noderēs
Olas ar sāli sakuļ, pievieno ūdeni vai pienu un samaisa. Uz pannas izkausē sviestu un pārlej sakultās olas, karsē uz
Piparu gurķīši
Piparu gurķīšiem jābūt ar spēcīgi izteiktu piparu garšu. Lieto pavisam mazus nepieaugušus gurķīšus, apmēram 5-6 cm garus. Novāktos svaigos gurķīšus
Nomizo slaidus salātu gurķus un saēvelē, uz katriem 2 lieliem gurķiem ņem 2 karotes sviesta, un gurķiem ar sviestu ļauj
Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs vai standziņās. Uz pannas sakarsē taukvielas, kartupeļus liek taukos un apcep, tad pannai uzliek vāku un
Ķimenes ir visiem labi pazīstams divgadīgs garšaugs. Aug grāvmalās, laukos, pļavās, brīvā dabā. Ķimenes pieder pie čemurziežu dzimtas. Neraugoties uz to,
Jēra gaļu tur garšvielu etiķa marinādē 10-12 stundas. Pēc tam no marinādes izņem, nosusina, ieberzē ar sāli, liek sautējamā katlā
Mērce pagatavojama gļuži kā pie pelēkajiem zirņiem, tikai zirņūdens vietā ņem vienkāršu ūdeni, kurā atšķaida pusi tējkarotes gaļas ekstrakta.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO