Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Top 20 ēdienu receptes

Sagatavotu, nodīrātu un iztīrītu buti iepriekš iemarinē. Pēc stundas iesviesto garenu, uguns izturīgu formu, apklāj ar kapātiem šampinjoniem, šalotes sīpoliņiem,
Sagatavotu, gabalos sagrieztu zuti uzliek vārīties ar verdošu sālsūdeni un ātri uzvāra, pēc tam uz sietiņa notecina, apviļā ola, miltos
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru
Brūklenes izlasa, saber sietiņā, kuru vairākas reizes iegremdē tīrā, aukstā ūdenī, tad lieko ūdeni notecina. Ogas pārliek katlā un bez
Mīklu sagatavo kā parasti, lai tā būtu pamīksta, cep ietaukotā keksu veidnē.
Sieru un sautētu šķiņķi sagriež gabaliņos, pievieno sasmalcinātas cieti vārītas olas un sajauc ar mārrutku mērci. Rotā ar puravu ripiņām
Veselas ogas notīra, noskalo. Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns maisot savāra biezā sīrupā, noņem putas, vāra ar pārtraukumiem 5
Kartupeļu masā iemaisa pienu, olu dzeltenumus, sāli, rīvētu sieru un miltus. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā mīklā. Sakarsētās
Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, piejauc biezu skābu pienu, ko iepriekš labi notecina, miltus, izkausētu sviestu un berztu citrona ­mizu,
Olu dzeltenumu ar cukuru, norīvētu citrona miziņu saputo, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno citrona sulu, aukstā ūdenī uzbriedinātu un izšķīdinātu
Skābēšanai izvēlas vēlās rudens vai ziemas šķirnes kāpostus. Var skābēt arī agro šķirņu kāpostus, tikai tie tūlīt pēc ieskābēšanas ir
Izceptas kūkas apliek ar pildījumu un saloka uz pusēm vai sarullē veltnī. Tikai neapkaisa mīklu ar cukuru Kā gatavot olu kūkas.
Izceptu un atdzesētu plāksni pārgriez uz pusēm ieziež sagatavotu sāļo sviesta krēmu. Sviestu saputo, pievieno sīki sasmalcinātu vai samaltu šķiņķi.
Ar šo receptes devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku. Svaigas, nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni
Svaigu zandartu notīra, atdala galvu, asakas, fileju sagriež gabaliņos. No zandarta galvas, asakām vāra buljonu, izkāš. Verdošā buljonā liek
Dienu iepriekš nomērcētas siļķes labi notīra, novelk ādu, izlasa asakas, gaļu sakapā, tad izberž caur sietiņu, pieliek, sviesta un saputo.
Gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa sāli un sakarsētos taukos apcep brūnas. Tad liek katliņā kārtām ar ripiņās sagrieztiem sīpoliem,
Miltus samīca ar sviestu, sajauc ar aukstu, attaukotu buljonu, klāt pielej saldu krējumu, piemet, pēc garšas sāli, un visu kopā
Kaulus vai gaļu sacērt, nomazgā, uzliek ar 3,5 l auksta ūdens un karoti sāls un uzvāra, nosmeļ putas, pieliek zaļumus
Sautēt var gan māju, gan meža pīles. Labi notīrītu un nomazgātu pīli ieberž ar sāli un
Gaļu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos, 1 reizi samaļ, samīca, veido no 200 gr 3 apaļus plāceņus, sakarsē sviestu, ieliek siteņus,
Iztīrītu, nomazgātu zosi ieberzē no iekšpuses un ārpuses ar sāli, saberztām paegļu ogām, tad piepilda ar āboliem, liek uz pannas,
Gurķus sagriež, sarīvē burkānus, ķiploku var saspiest var sagriest, liek stundu suloties. Tad liek burkās un karsē, līdz gurķi maina krāsu. Autors:
Sīki sasmalcinātus sīpolus apcep taukos, pievieno nomērcētas, sasmalcinātas sēnes un maisot vēl 5 minūtes cep. Beidzot pievieno makaronu novārījumu, skābu
Berzto maizi, ar cukuru sagrauzdē uz pannas brūnu. bļodā liek pa kārtām sakultu putu krējumu, maizi, pa piciņai ievārījumu, un
Olas ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno uzvārītu pienu un krējumu. Tad karstā ūdenī nedaudz sabiezina, pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu,
Svaigus sīpolu lociņus pārlasa, atdala sakaltušos, bojātos, savītušos. Pēc tam tos labi noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež ar nerūsošu
Gatavās meža rožu ogas atbrīvo no kātiņa, ziedu biķerīša un aukstā ūdenī nomazgā. Notīrītās ogas pārgriež gareniskā virzienā un izņem
Pagatavo kartupeļu biezeni. Zirnīšus uzkarsē sulā, kurā tie konservēti, tad sastrādā ar mikseri vai izberž caur sietu un zirnīšu biezeni
Kāpostu galviņu uzliek ar aukstu ūdeni, pieliek sāli, vāra, kamēr mīksta. Rīsus novāra un notvaiko irdenus, atdzesē, pieliek sviestā saceptu


Gadījuma recepte

Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos
Kartupeļus sagriež stienīšos, sīpolu sacep taukvielās, pievieno miltus, maisot apcep, tad pielej tomātu biezeni un krējumu, uzvāra, verdošo mērci pārlej


Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
melle , siļķe , Vīns , kartupeļu klimpas , jēra ,
Šodien vārda dienas svin:
Leonīda, Leonīds



Noderēs
Sviestu ar 1/4 miltu sastrādā plāksnē, atdzesē. No miltiem, ūdens , sāls, konjaka un olas dzeltenuma veido mīklu, noliek vēsumā.
Ķīšus uzšķērž un nomazgā, bet nenozvīņo, tad ieliek bļodā, krietni noberž ar sauju sāls un skalo tik ilgi aukstā ūdenī,
Nomazgātas plūmes savāra ar ūdeni, biezenī, izberž caur sietiņu, olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc atdzisušam plūmju bieze­nim. Beigās visu
Buljonam kaulus sacērt sīkākos gabalos, noskalo, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lēni uzvāra, nosmeļ putas, pievieno sāli un turpina
Puķkāpostus sadala rozītēs, sālsūdenī novāra gatavas un nosusina. Tad tās iepilda iesviestotā formā, aplej ar krējumu, ko attiecīgi iepiparo un
Ūdenī mīkstus novārītus putraimus izberž caur sietiņu un pieliek verdošā pienā, ko pēc tam vēl reizi uzvāra ar sviestu un
No sēklām atbrīvotas paprikas pākstis sagriež šķēlītēs. Pārkaisa ar rīvmaizi, pieber sāli un piparus pēc garšas un visu sajauc ar

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO