Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Top 20 ēdienu receptes

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Etiķa vietā var lietot citronskābi, dotajai receptei apmēram 3-4,5 g. Ar citronskābi sagatavotiem salātiem ir maigāka garša. Slimnieku un bērnu
Gurķus nomazgā, nomizo atdala sēklas un sagriež strēmelēs. Mārrutku saknes nomizo un arī sagriež strēmelēs. visus minētos komponentus saber traukā
Kartupeļu masā iemaisa pienu, olu dzeltenumus, sāli, rīvētu sieru un miltus. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā mīklā. Sakarsētās
Notīrītas, nomazgātas un uz sietiņa nopilinātas smadzenes vāra ar izkausētu sviestu, pipariem un sāli, līdz smadzenes vairs neizskatās sārtas. Karstās
Līdaku nozvīno, iztīra iekšas, labi izmazgā, sagriež glītos gabaliņos, apmēram 3 pirkstu platumā. Iemērc miltos, sakultā olā un smalkā
Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu
Jaunus sparģeļus notīra, sagriež puspirkstu garos gabalos un izvāra viegli sālītā ūdenī mīkstus. Tai pašā laikā šampinjonus sagriež smalkās šķēlēs
Nozvīņotas, notīrītas un nomazgātas karūsas sagriež trīs pirkstu platuma gabalos, apkaisa ar sāli un 1/2 st. ļauj sālīties. Tad katlā
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no
Šo daudzumu var iepildīt 0,5 litru burkā. Svaigus zaļumus — pētersīļu, seleriju un diļļu lapas (vēlams arī baziliks un
Ābolu kompota gatavošanai piemērotākās ir ziemas un rudens ābolu šķirnes. Ieteicamākās ir Antonovka, Rudens svītrainais, Safrāna pepiņš, Tērbatas rožābele, no
Lasi noslauka mitrā drēbē, zvīņot nevajag, pārgriež vēderu, iztīra iekšas, labi izmazgā, pārgriež gareniski uz pusi, sagriež glītos gabaliņos. Uzliek
Šis konservu veids saimnieciski izdevīgs. Var izmantot lielus, pāraugušus, dzeltenus gurķus. Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež gareniski vienādās
Galda bietes novāra kā parasti ar visu mizu. Atdzesētas bietes nomizo un sagriež 1 cm lielos gabalos. Skābus ābolus nomazgā,
Zivīm (zvīņot nevajaga) iztīra iekšas, nomazgā un sašņorē. saliec, lai aste ar galvu saiet kopā. Piesien pie sieta, liek verdošā
Gaļu nomazgā, atdala, sagriež pret šķiedrām glītās šķēlēs, izdauza, iemērc ar sāli miltos sakultā olā, rīvmaizē, cep karstos taukos abas
Krējumam pievieno sarīvētu sieru, citronu sulu, sāli un. samaisa.
Novārītas bietes un nomizotus ābolus sagriež salmiņos. Sieru sarīvē rupjās skaidiņās. Krējumu sajauc ar majonēzi, augļu sīrupu, pievieno sulu, ja
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Ar šo receptes devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku. Svaigas, nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni
Notīrītas zivis veselas vai sadalītas gabaliņos pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno sagrieztas garšsaknes, sāli, piparus, lauru lapas un vāra uz
Dārzeņus nomazgā nosusina, gurķiem nogriež galiņus un pagaršo vai nav rūgti. Ņem tīras litra burciņas un pirmais ko ievieto tās
Nozvīņotu Iīdaku, kurai nogriež galvu un asti, uzšķērž gareniski vēderu, iztīra iekšas un asakas, nomazgā, iekšu dobumā ieberzē ar smalki
Katliņā ielej tomātu biezeni, pievieno sīki sakapātus vai uz smalkas rīves sarīvētus sīpolus un ķiplokus, maltos smaržīgos un melnos piparus,
Kartupeļus notīra, sagriež stienīšos un liek zupā, kad pupiņas tuvu gatavībai, pieliek sāli un visu vāra, līdz pupiņas un kartupeļi
Olas sakuļ ar izkausētu sviestu un sāli. Omlešu pannā uzkarsē sajauktus sviestu un taukus, pielej apmēram pusi olu kulteņa, un
Jēra gaļu tur garšvielu etiķa marinādē 10-12 stundas. Pēc tam no marinādes izņem, nosusina, ieberzē ar sāli, liek sautējamā katlā
1200 gr teļa gaļas, burkāns, pipari, virces, lauru lapa. sīpols, selerija, sviests, sāls. Gaļu nomazgā, sagriež glītos gabaliņos, apkaisa


Gadījuma recepte

Gatavus, stingrus tomātus sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlītēs un pārliek ar sviestu pārziestai baltmaizei vai rupjmaizes šķēlītei, pārkaisa smalkos
Lasi noslauka mitrā drēbē, zvīņot nevajag, pārgriež vēderu, iztīra iekšas, labi izmazgā, pārgriež gareniski uz pusi, sagriež glītos gabaliņos. Uzliek


Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
zivis , kāpostu salāti , biezputra , šnicele , biezpiens ,
Šodien vārda dienas svin:
Leonīda, Leonīds



Noderēs
Sēņu salātus gatavo no tikko novārītām vai marinētām, sālītām sēnēm. Sālītas sēnes mērcē aukstā ūdenī, lai samazinātu sāls saturu. Sēnes
Olas sakuļ ar nedaudz sāls, pielej buljonu, smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, tad salej vārāmā formā, uzliek vāku. vāra ūdens peldē
Miltus uzcep uz pannas brūnus ar sviestu un tad uzvāra ar buljonu, sagatavotām sinepēm un sāli, pēc tam vēl izberž
Kāļi ir ļoti vērtīgs dārzenis, it sevišķi tās šķirnes, kurām nav sīvās garšas. Kāļi satur daudz C vitamīna (23,4—49,5 mg%), nedaudz
Sutināts lasis 5 - 6 pers. 1 kg laša vidus gabala, sāls, tējkarote miltu, 100 gr sviesta, 1/6 l skāba
Notīrītus, bet nevārītus bietes un burkānus rīvē uz vidējās rīves. Mazā trauciņā pārmaisa etiķi, citronu sulu, eļļu un sāli. Ņem salātu trauku
Olu ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu. Ar trauku liek karstā ūdenī un karsē (70-80°), līdz

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO