Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Top 20 ēdienu receptes

Ķiršus šķiro pēc lieluma. Kompotu gatavošanai lieto lielas, nebojātas ogas. Atlasītos ķiršus mazgā, nosusina uz sieta un blīvi sapilda dezinficētās
Gatavus bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež gareniskā virzienā puspirksta biezās šķēlītēs, iepriekš izgriežot serdes daļu. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina
Taukvielām uzturā ir daudzpusīga nozīme. Taukvielas ir enerģijas piegādātājas, jo dod lielu kaloriju daudzumu - 1 grams taukvielu organismam dod 9,3
Ķiršus noskalo, izņem kauliņus. Kauliņus pārlej ar ūdeni, uzvāra, nokāš. Novārījumam pieliek cukuru un savāra sīrupu. Tad pievieno ķiršus un
Cūkas gaļu svaigu, sālītu vai dūmotu sagriež mazos, garenos gabaliņos, liek uz pannas un apcep. Sīpolus, sēnes (sālītas sēnes iepriekš
Notīrītas saknes sagriež vai saēvelē garenās strēmelītēs un katras par sevi izsautē mīkstas sviestā, pielejot klāt ūdeni, tad sajauc visu
Stirnas cisku marinē 12-24 stundas etiķa un garšvielu novārījumā, noskalo, novelk plēves, iespeķo, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsnī
Gatavo kā jēra gaļas un kāļu sautējumu, kur kāļu vietā liek kāpostus: Gaļu sadala porciju gabalos, ceo uz pannas sakarsētos
Burkānus notīra, sagriež, sīpolus sasmalcina. Katliņā izkausē taukvielas, apcep sīpolus, pievieno burkānus un maisot apcep, līdz burkāni sāk smaržot, pielej
Karpas notīira, izņem iekšas un nogriež galvas, astes un sadala gabaliņos. Zivju galvas, astes pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo,
Ābolus nomizo un smalki saberž, biezeni sajauc ar berztiem mārrutkiem, etiķi, cukuru un sāli. Šī mērce pagatavojama tikai īsu brīdi
Krūti nomazgā, izņem ribiņas un atplēš vaļā. Gaļu samaļ mašīnā, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, sāli, piparus, vēl reiz samaļ,
Kaltētus ābolus noskalo, pārlej paredzēto ūdens daudzumu un atstāj dažas stundas uzbriest. Tad pievieno cukuru, garšvielas un vāra, līdz āboli
Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 0,5 I burku. Katliņi ielej ūdeni, liek noslaucītas tīras baraviku cepurītes, notīrītus
Zaķi marinē 12-24 stundas etiķa un garšvielu novārījumā, noskalo un ar asu nazi atdala plēves. Tad atcērt ribu gabalu līdz
Smalki sagrieztu maizi izmērcē pienā, samaļ, sajauc ar olu dzeltenenumu un berztu sieru, un, beidzot piejauc sniegā sakultu olbaltumu, pēc
Gaļu (muguras vai ciskas mīkstumu) atdala no plēvēm, taukiem un sagriez kvadrātiņos vai kubiņos. Pec tam gaļu liek kārtām fajansa
Diplomātu mērce ir laba hollandiešu mērce, kurai klāt piejauc karoti smalki sagrieztu šampinjonu un 2 karotes tomātu biezeņa.
Vēžus novāra, ļipu un spīļu gaļu izloba laukā, un ar čaulām un atliekām pagatavo vēžu sviestu. Maizes šķēles grauzdē sviestā
Noskalotus griķu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra gandrīz mīkstus, pievieno pienu, sāli un vāra maisot, līdz putraimi mīksti. Sviestu saputo
Reņģes notīra, kārto veidnē vai emaljētā bļodiņā, pārkaisa sasmalcinātu sīpolu, sāli, piparus, lauru lapas, pārliek sviesta piciņas un pārlej pienu,
Smadzenes vāra ūdenī 20 - 25 minūtes uz mazas liesmas, kam pievienots etiķis un sāls. Tad atdala plēvi, asinsvadus, sagriež
Tomātu sulas iegūšanai var izlietot visas tomātu šķirnes. Sulu gatavošanā augļu izskatam nav nozīmes, var izmantot visus nestandarta, sīkos, kroplos
Svaigas bērzu sulas salej koka muciņās, emaljētā, stikla traukā, pievieno dažas rupjmazes garoziņas, upeņu zariņus, cukuru un ļauj ieskābt. Tad
Liellopa gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli. Gaļas šķēles vienā malā liek 1-2 tēkarotes pildījuma, cieši satin un
Biezeņa pagatavošanai var izmantot visus sīkos, pārgatavojušos, iebojātos tomātus. Stipri bojātie tomāti nav lietojami biezeņa gatavošanai. Viens šāds rūgts, bojāts
Teļa nieres pārgriež gareniski uz pusēm un etiķa ūdenī (uz 1l ūdens ņem 1 ēdamkaroti etiķa) mērcē 20 - 30
No zemenēm grūtāk pagatavot labu kompotu nekā no citām ogām, jo zemenes ir ļoti gleznas, maigas, karsējot ātri izjūk un
Aknas un gaļu samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, sīpolus, sāli, samaļ otrreiz, pielej kausētu sviestu, skābu krējumu, izmaisa, liek
Olas vienu pēc otras uzmanīgi iesit pilnīgā litrā maz sālīta verdoša ūdens, kam iepriekš pielieta klāt karote etiķa, un kad


Gadījuma recepte

Verdošā buljonā vai ūdenī liek notīrītus, glīti sagrieztus burkānus, pētersīļus, puravus, sīpolu, pievieno sāli un glītos gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Zupu
Melons nomizo, sagriež šķēlēs un atdala mīkstumu. Pēc tam ar robotu nazīti sagriež rombveida gabaliņos, liek trauka un pārlej ar


Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
ābolu salāti , pankūkas , pilditas olas , Zivju buljons , angļu gaumē ,
Šodien vārda dienas svin:
Jānis



Noderēs
Pupiņas izmērcē, tad novāra pusmīkstas. Notīra kartupeļus, sagriež kubveida gabaliņos un kopā ar taukvielās saceptiem sīpoliem un sāli pievieno pupiņām.
Gaļai noņem taukus, plēves, sagriež pret šķiedrām glītās šķēlēs, izdauza, apkaisa ar sāli, karstos taukos uz ātras uguns apcep abas
Sasmalcinātus sīpolus taukos apcep, pievieno skābētus kāpostus, buljonu un sautē pusmīkstus. Desas sagriež ripiņās un taukos apcep. Tad liek veidnē
Baravikas nomazgā, notīra. Mazākās sēnītes var marinēt veselas, lielākās griež sev tīkamos gabaliņos. Sagatavotās sēnes liek katlā un aplej ar
Ūdeni ar cukuru un citrona miziņu uzvāra, izkāš. Tad šķidrumam pievieno uzbriedinātu želatīnu, ko maisot izšķīdina, un citrona sulu. Pēc
Sviestu ar cukuru, olas dzeltenumu, nedaudz sāls un citrona miziņu vai vaniļu puto līdz cukurs izkusis, tad pieliek biezpienu un
Vāra kafiju, nostādina, lej kafijas kannā, pasniedz glāzē, atsevišķā trauciņā liek saputotu krējumu, cukuru. Krējumu saputo ar cukuru 5 g

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO