Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Putraimu, miltu izstrādājumi - kaloriju daudzums

    Vielas 100gr   Vitamīni
Nosaukums Ēdamā daļa Olbaltum vielas Tauki Ogļhid. Kalorijas A B C D E
Putraimu un miltu izstrādājumi                    
Auzu pārslas 100 10.8 6 61.1 351   0.6 0.14 0.98  
Griķu putraimi 100 10.5 2.3 63.6 325   0.5 0.4 4.2  
Grūbas un miežu putraimi 100 7.5 1.1 69.2 325   0.3 0.1 2.5  
Mannas un kviešu 100 9.5 0.7 70.2 334   0.1 0.1    
Kukurūzas pārslas 100 12.6 1.2 69.1 346   0.16 0.08 1.6  
Rīsi 100 6.3 0.9 71.1 326     0.03 1.6  
Prosa 100 8.2 2.2 63.8 316          
Sago 100 6.8 0.2 82.7 369          
Makaronu izstrādājumi 100 9.3 0.8 70.9 336   0.15 0.04 1.1  
Maizīte                    
Rudzu maizīte, formas 100 5 1 42.5 204   0.15 0.13 0.45  
Rudzu maizīte klona 100 5.2 1.2 44.3 214          
Saldskābā maizīte 100 5.1 0.7 46.8 219   0.05      
Balta maizīte 100 7 0.7 49.9 240   0.1 0.07 0.67  
Sausiņi 100 7.5 4.4 69.7 357          
Baranciņas 100 8.9 1.1 66 317          

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
sautējums , marineti gurki , frikadeles , bruklenu , gulašs ,
Šodien vārda dienas svin:
Hermīne, Estere



Noderēs
Teļa gurnu atdala, noņem plēves, sagriež pret šķiedrām glītās šķēlēs, izdauza, iemērc ar sāli miltos sakultā olā, rīvmaizē, apcep karstos
Putraimus noskalo, ar ūdeni vāra mīkstus, speķim nogriež ādu, sagriež četrstūrainos gabaliņos, 2 reizes ar verdošu ūdeni applaucē. piemaisa putraimiem.
Nierēm izgriež urīnvadus, tās mērcē etiķūdenī, to vairākkārt mainot. Izmērcētās nieres noskalo. Liellopu gaļu sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām, gaļas šķēles
Kartupeļus notīra, nomazgā, sagriež salmiņos, tos notur stundu aukstā ūdenī, tad uz sieta notecina, drānā susina. Biezsienu katlā sakarsē
Breksi nozvīņo, iztīra iekšas, labi nomazgā, ūdenim pievieno garšvielas, verdošā ieliek breksi, vāra 5 min., tad patur ap 20 minūtēm
Raugu sadrupina , samaisa ar 1 tējk silta piena un 1 tējk miltu , noliek siltā vietā uzrūgšanai. Pienu
Notīrītus un nomazgātus šampinjonus vāra ūdenī, kam pievieno sāli, cukuru, etiķi, lauru lapas, smaržīgo piparu graudiņus, krustnagliņas un gredzenos sagrieztus

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO