Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Piena produkti - kaloriju daudzums

    Vielas 100gr   Vitamīni
Nosaukums Ēdamā daļa Olbaltum vielas Tauki Ogļhid. Kalorijas A B C D E
Piens                    
Govs piens 100 2.8 3.5 4.5 62 0.05 0.05 0.19 0.1 1
Govs vājpiens 100 2.9   4.6 31 0.01 0.04 0.18 0.1 1
Kazas piens 100 2.9 3.8 4.3 55 0.05 0.04 0.18 0.3 3
Piena pulveris 100 32.5 0.9 4.8 338 0.32 0.24 1.31 0.7 4
Piena izstrādājumi                    
Rugušpiens 100 2.8 3.5 4 60          
Kefīrs 100 2.8 3.5 4 60          
Kefīrs vājpiena 100 2.9   4 30          
Paniņas 100 100 3 0.5 3.7 35        
Krējums saldais 20% 100 2.4 18.8 3.6 199 0.24 0.3 0.14 0.1 1
Krējums saldais 35% 100 2 32.9 3 326          
Krējums skābais 100 2.1 28.2 3.1 284 0.3 0.05      
Biezpiens 9% 100 12 8.5 3.3 141     0.5    
Vājpiena biezpiens 100 13.6 0.5 3.5 75          
Biezpiena sieriņi 100 11 6.6 15.5 131          
Sieriņi ar glazūru 100 8.1 24.4 26.4 358          
Siers                    
Latvijas 88 17.6 23.2 1.7 294          
Holandes 92 19.3 27.4 2.5 344 0.19 0.09 0.47    
Kostromas 96 21.7 24.6 2 326 0.22 0.06 0.38    
Stepju 96 20.4 24.8 1.8 321          
Rokfora 94 15.9 26.8 2.4 324          
Brinza 96 14.5 17.3 1.8 226          
Kausēts siers 96 16.6 18 2.3 244          
Saldējums                    
Piena saldējums 100 2.7 3.3 21.2 129          
Krējuma saldējums 100 3.4 9.4 18.5 178          
Plombīrs 100 3.4 14.1 19.5 225          

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kāposti , Zirniši , ķirb , gurķi , cūkas ,
Šodien vārda dienas svin:
Junora, Anšlavs



Noderēs
Notīrītus kāpostus sagriež smalkās strēmelēs un kratot sutina 1/2 stundas sviestā. Smalki sagrieztus zaļumus, burkānu un ķiploku iepriekš 1 stundu
Gatavā brūnā pamatmērcē ieliet smalki sakapātu vai sagrieztu gurķi, pēc tam mērci vēl vienu reiz uzvāra un nogaršina ar garšvielām.
Notīrītu kāpostgalviņu sagriež pirksta biezuma šķēlēs, kacēnu izgriež. Tad kāpostus kārtām ar gaļas biezeni( viena kārta kāpostu, otra kārta gaļas
Olas dzeltenumu ar cukuru saputo. Pamazām lejot un nepārtraukti maisot, pievieno verdošu pienu, tad medu un piparmētru novārījumu. Atdzesē un
Baltajai mērcei pievieno olas dzeltenumu, sakultu ar skābu krējumu, samaisa un uzkarsē līdz 70-80 grādiem. Balto mērci var gatavot šādi: Baltā
Dzērvenes izlasa, sašķaida, pārlej ūdeni, uzvāra, izkāš, pievieno cukuru un medu. Karstu šķidrumu pārlej skaidiņās sarīvētiem ķirbjiem un ļauj iecukuroties.
Konservēšanai lieto tikai svaigas, baltas un cietas galviņas. Kāpostus notīra no liekām lapām, sadala atsevišķās rozetēs un blanšē 5 lidz10

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO