Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Galvenā :: Garšvielas

Garšvielas

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Baziliks 4.04

Baziliks pieder pie lūpziežu dzimtas. Latvijā ļoti maz pazīstams garšaugs. Turpretim daudz audzē Bulgārijā, Gruzijā, Azerbaidžāņa u. c.
Baziliks ir viengadīgs augs, izaug līdz 30 cm garš krūmiņš, zied ar gaiši ziliem, sīkiem ziediem. Audzē...Skatīt recepti

Majorāns 4.19

Majorāna dzimtene ir Dienvideiropa, pieder pie lūp-ziežu dzimtas. Var būt viengadīgs un divgadīgs augs. Tautā majorānu vēl sauc par desu zāli.
Viengadīgais majorāns ir īstais majorāns, un tam ir citāda smarža nekā divgadīgajam majorānam. Zied...Skatīt recepti

Gurķumētra 4.00

Gurķumētra ir labs garšaugs agri pavasarī. Gurķu-mētras lapas ir biezas, zaļi pelēkas, pēc garšas atgādina svaigus gurķus. Vasarā jāsēj 2 vai 3 reizes, jo vecu augu lapas ir kokainas, asas un negaršīgas. Pavasarī, kad vēl...Skatīt recepti

Pētersīļi 4.05

Pētersīļu dzimtene ir Grieķija.
No seniem laikiem pazīstami kā vērtīgs ārstniecības augs. Pie mums pētersīļus kultivē kā garšas sakni. Mūsu republikā tos audzē samērā mazās platībās.
Pētersīļu saknes un lapas bagātas ar ogļhidrātiem, ēteriskajām eļļām...Skatīt recepti

Selerijas 4.28

Smaržīgās selerijas audzētas tālā senatnē. Eiropa tās sāka kultivēt tikai 18. gs. Selerijas ir divgadīgs čemurziežu dzimtas lakstaugs, var izaugt 30—120 cm augsts augs. Selerijas aug arī savvaļā Vidusjūras apgabalos, Atlantijas okeāna piekrastē. Mīl augt...Skatīt recepti

Estragons 4.15

Estragons aug savvaļā Kaukāzā, Vidusāzijā un Sibīrijā.
Estragons ir kurvjziežu dzimtas augs. Pie mums maz pazīstams. Pavairojams tikai veģetatīvi. No sēklām, kuras mūsu republikas apstākļos bieži nenogatavojas, pa lielākai daļai izaug vāji, aromāta ziņā mazvērtīgi...Skatīt recepti

Piparmētras 4.27

Piparmētras pieder pie lūpziežu dzimtas. Tas ir ilggadīgs, 30—90 cm augsts lakstaugs. Tās pavairo veģetatīvi, vislabāk ar virszemes un apakšzemes dzinumiem. Ieaug ļoti labi un ātri. Ļoti daudz piparmētru audzē Anglijā, Japānā un Ukrainā. Piparmētrām...Skatīt recepti

Izops 4.00

Izops pieder pie lūpziežu dzimtas. Tas ir maz pazīstams garšaugs. Aug ari savvaļā, zied ziliem ziediem, pārziemo labi. Izops izaug līdz 30 cm augsts krūms. Vienā vietā aug ilgus gadus.
Konservēšanā lieto maigās lapas, it...Skatīt recepti

Timiāns 4.26

Timiāns pieder pie lūpziežu dzimtas. Tas ir vienmēr zaļš, aromātisks puskrūms. Var izaugt 15—20 cm augsts. Ziedi purpursarkani. Aug arī savvaļā Dienvid-eiropā. Pie mums kultivē dārzos.
Timiānu var viegli izaudzēt no sēklām. Jutīgs pret salnām...Skatīt recepti

Ķimenes 4.14

Ķimenes ir visiem labi pazīstams divgadīgs garšaugs. Aug grāvmalās, laukos, pļavās, brīvā dabā.
Ķimenes pieder pie čemurziežu dzimtas. Neraugoties uz to, ka ķimenes aug savvaļā, tās ieteicams kultivēt dārzā. Ar ķimeņu audzēšanu nodarbojas daudzās zemēs....Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
želeja , konservesana , tomāt , ragū , Griķu biezputra ,
Šodien vārda dienas svin:
Nils, Viktors



Noderēs
Taukos uzbrūnina miltus gaiši brūnus, piecep smalki sagrieztus sīpolus, pielej ūdeni un etiķi, pieliek sāli un virces un ļauj labi
Sagatavotas foreles viegli apkaisa ar sāli, pēc stundas noslauka, iemērc jēlā olā, apviļā miltos un berztā baltmaizē un taukos apcep
Sviestu ar 1/4 miltu sastrādā plāksnē, atdzesē. No miltiem, ūdens , sāls, konjaka un olas dzeltenuma veido mīklu, noliek vēsumā.
Notīrītas selerijas saknes apvāra sālsūdenī. Selerijas griež pirksta biezās šķēlēs, iemērc sakultā olā, apviļā rīvmaizē. Cep taukvielā spilgti brūnas, pasniedz
Vēžus novāra, ļipu un spīļu gaļu izloba laukā, un ar čaulām un atliekām pagatavo vēžu sviestu. Maizes šķēles grauzdē sviestā
Olu sakuļ, pievieno uzsiltdītu līdz (30C) pienu, sāli, cukuru, un samaisa. Šķidrumam pievieno atšķaidītu raugu, izsijātus miltus, samaisa un siltā
Gaļas mīkstumu sadala šķēlēs, izdauza, sakarsētā taukvielā apcep brūnas. Ripās sagrieztus sīpolus taukvielā pasautē. Sautējamā katlā liek gaļu, sīpolus, pārlej

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO